Enter your keyword

Tempat Makan Best Penang - Asam Laksa Penang Tepi Container Hotel

Serius, the best asam laksa penang iday pernah makan!




Betul la orang cakap, kalau betul-betul nak rasa laksa penang yang sedap, kena makan dekat Penang. Sama la macam kerepok lekor, dekat Terengganu juga yang sedap. Hehehe

Tajuk entry ni kelakar sebab iday lupa nama kedai tu. HAHA :p

Februari lepas, iday dan geng kemarau bercuti ke Penang. Kitorang plan untuk stay dekat penang selama 3 hari 2 malam. Dalam tempoh tu la, kitorang melawat banyak tempat best di Pulau Pinang dan makan makanan yang best dekat sana. Semuanya dalam senarai la, tempat makan and tempat nak lepak. 

Tetapi, kedai laksa penang yang iday makan ni, tiada dalam senarai. Kira memang tak plan and memang bertuah dapat rasa laksa penang yang sedap ni. Hehehe



Ceritanya, masa dekat Penang tu iday and kawan-kawan iday stay dekat Container Hotel. Masa petang tu, lepas balik jalan-jalan round Penang, iday temankan islam check gerai kraftangan dekat sebelah Container Hotel. Dia sempat beli t-shirt Star Wars dekat situ. 

Then, bila sembang-sembang dengan auntie yang jual baju tu, dia ajak try Asam Laksa Penang dekat gerai betul-betul belakang gerai kraftangan tu. 



Iday pon okay je, lagipon kitorang tak try lagi mana-mana Laksa Penang dekat Penang, nak rasa juga macam mana pure Laksa Penang kat sini. Hehehe Then Uncle yang buat Laksa Penang ni pon, dia cakap gerai ni dah lama dekat situ. 



Uncle Asam Laksa Penang. Hehehe :)



Dia punya kuah memang pekat. Ada rasa pedas-pedas sikit tapi memang sedap. Serius sedap!



Laksa penang terbaik pernah iday makan. iday suka makan gaul-gaul dengan daun mint tu. Haha Sampai licin iday makan. Kuah dia pekat sebab kuantiti ikan yang dia letak tu macam banyak. Then rasa masam-masam pedas. Korang try sendiri je la ye. HAHA 



Nak taw sedap ke tidak, tengok cara islam makan. Dia macam seronok makan dah tak pandang kanan kiri atas bawah. HAHA




Masa ni kitorang order 1 mangkuk je sebab nak try dulu. Lepas tu bila datang makan lagi, masing-masing order untuk masing-masing, tak nak share. HAHA

Then iday ajak #GengKemarau makan sini, diorang pon suka. Rasanya masa dekat Penang 2-3 kali juga iday makan dekat sini. Hahaha


Sempat ambil gambar dengan atuk, ayah kepada owner kedai. Ida suka suasana kedai tu, macam diterima as family sangat. Rupa-rupanya kedai tu sebelum ni macam port lepak family diorang. Lama-lama baru buka untuk customer luar. Hehehe

Tapi Asam Laksa Penang dia memang terbaik la! Korang memang patut try. Hehe 




Oh, kalau korang jumpa mural art, gerai Laksa Penang betul-betul dekat situ, belakang gerai kraftangan.



Tadi iday ada buka Google Earth, kedai Laksa Penang tu sebelah kiri tu. Hehehe


Ke korang pernah datang sini? Hehe






Thanks for reading! 











1 comment:

Iday Jual Teatox!

Blog Archive

My Blog List