Hi Korang!


Untuk artikel kali ini, Iday nak share dekat korang senarai website yang Iday guna untuk tengok drama korea kegemaran Iday. 
Kalau korang memang dah lama jadi pembaca blog Iday, korang mesti tahu yang Iday memang kaki drama korea. Iday tengok semua drama korea yang terkini, tak kisah siapa watak utama dan jalan cerita. 

Update 2020 : Artikel ni artikel lama, so Ida dah buang link website yang dah tak available dan ganti dengan link website yang lain.

Kalau korang suka tengok drama jenis pasangan curang dan ada unsur-unsur revenge, boleh check senarai drama ni :


Dulu Iday selalu tengok drama korea di Youtube, tapi agak seksa sebab kena view video yang kualiti sangat rendah. So, Iday buat research dan cari website yang boleh tengok drama secara online. Korang boleh check senarai website di bawah untuk tonton drama korea kegemaran korang :1. http://kissasian.li/ - tidak sesuai untuk paparan mobile view kerana iklan.


Iday selalu buka website Kissasian kalau tengok drama di laptop/dekstop. Tapi kena tahan dengan iklan yang asyik popup atau new tab. Korang just tutup iklan-iklan tersebut. 
Video pon memang akan ada sehari selepas drama tersebut ditayangkan di Korea. Paparan video dari 360p hingga 720p. 2. https://www.myasiantv.fun/

Kalau tak tengok guna kissasian, Iday akan guna myasiantv. Antara sebab Iday suka tengok melalui website ni, dia selalu update senarai video yang telah diupload, then ada mention yang mana ada subtitle dan yang belum ada. 

Selain tu, ada ranking untuk top week, top of the day and top month. So, korang boleh la check drama-drama popular. 

3. Dramacool (iday selalu guna yang ni)Website ni antara yang cepat update subtitle. Tapi sakit jiwa sebab banyak betul iklan popup hahaha


4. https://kissasianin.com/


Ini memang lebih kurang sama je dengan dramacool.
Setakat ini Iday share 4 jenis website dulu. Selain dari cerita korea, korang boleh tengok drama atau movie Thailand, Chinese atau HK Drama. 


Kalau korang ada tengok drama korea dekat wesite lain, boleh share di komen bawah ye. Nanti Iday update senarai dalam artikel ini. 


Lagi banyak pilihan website, lagi best. Mana tahu nanti kena block, boleh tukar ke website lain. Hehehe

Bye!