Senarai Pemenang Anugerah Bintang Popular ke-33 (ABPBH 2020)



Tahniah kepada semua pemenang yang memenangi anugerah dalam Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2020 (ABPBH 33) yang diadakan pada 9 malam 13 November 2020.



Buat kali pertama dalam sejarah dan ekoran pandemik Covid-19, majlis berprestij ini diadakan secara langsung tanpa dihadiri penonton di lokasi.

ABPBH 33 dihoskan oleh Datuk AC Mizal dan Nabila Huda, manakala Sissy Imann dan Sean Lje menjadi hos segmen karpet merah.

Trofi juga diletakkan di atas meja khas dimana pemenang akan mengambil sendiri trofi tersebut sebelum memberi ucapan. 

Penonton di rumah boleh menyaksikan secara LIVE dibawah atau di website ABPBH 
→ https://www.abpbh.com.my/live



Jadi ini adalah senarai penuh Pemenang Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2020 (ABPBH 33) :

*Senarai pemenang akan dipaparkan sepanjang acara ABPBH berlangsung

KATEGORI UTAMA

Artis Baharu Lelaki Popular
→ Chubb-E

Artis Baharu Wanita Popular
→ Isyariana Che Azmi

Penyanyi Lelaki Popular
→ Haqiem Rusli

Penyanyi Wanita Popular
→ Wany Hasrita

Pelakon Filem Lelaki Popular
→ Zahiril Adzim

Pelakon Filem Wanita Popular
→ Mawar Rashid

Pelakon TV Lelaki Popular
→ Ben Amir

Pelakon TV Wanita Popular
→ Siti Saleha

Artis Versatil Popular
→ Siti Nordiana

Artis Kolaborasi/Duo/Berkumpulan Popular
→ Khai Bahar dan Siti Nordiana

Artis Komedi Popular
→ Sherry Al-Hadad

Peyampai Radio Popular
→ DJ Lin

Pengacara TV Popular
→ Sherry Al-Hadad


KATEGORI UTAMA

Gadingan Serasi Drama Popular
→ Uqasha Senrose & Kamal Adli

Gadingan Serasi Filem Popular
→ Mimi Lana & Syafiq Kyle (Pusaka)

Lagu Paling Boom Popular
→ Lembah Kesepian - Haqiem Rusli

Artis Kontroversi Popular
→ Aiman Tino

Anugerah Pencapaian Sepanjang Hayat
→ Francesca Peter


Bintang Paling Popular Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2020 (ABPBH 33)
→ Haqiem Rusli


Tahniah Ida ucapkan kepada semua pemenang. Korang setuju tak dengan keputusan ni?


Post a Comment

3 Comments

  1. Macam mana mawar rashid boleh menang? dia berlakon filem apa lol

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeah that so annoying, she didnt deserved menang wanita popular filem, i think it should be someone yang so so layak, like siti saleha ke, or anybody selain her omggg

      Delete
    2. Dengan undian lah dik oi , mawar ada je berlakon.

      Delete