5 Jenis Tayar Motor Terbaik 2023

1Senarai 5 Jenis Tayar Motor Yang Terbaik 2023

Assalamualaikum disini terdapat senarai5 jenis tayar motosikal yang terbaik untuk kegunaan harian sama ada dalam keadaan hujan mahu pun cuaca panas. 

Senarai harga tayar motor dalam dibawah masih boleh dikatakan mampu milik bergantung jenama dan jenis tayar yang disearaikan.

Jadi kita harus bijak memilih tayar bergantung keadaan apa yang kita perlukan. Contohnya seperti kegunaan harian, kegunaan dalam litar, ataupun sekadar kegunaan hujung minggu sahaja.

1. Tayar Maxxis Pressa Volans (Hujan Dan Panas).LINK SHOPEE MAXXIS PRESA (KLIK SINI)

Tayar motosikal Presa Sport memberikan cengkaman terbaik dan prestasi ke bawah lutut untuk tunggangan jalan raya atau trek.

  • Cengkaman mengagumkan disebabkan oleh sebatian melekit
  • Tayar hadapan responsif untuk selekoh lincah
  • Tayar berfokus trek sesuai untuk jalan raya
  • Perbatuan yang baik untuk tayar sukan
  • Tempoh gosokan yang singkat dan tahan haba yang konsisten
2. Tayar Timsun TS692 (Mileage Tinggi,Hujan Dan Panas).


LINK SHOPEE TIMSUN TS692 (KLIK SINI)

Timsun TS692 adalah ni antara yang paling boleh dipercayai dari segi cengkaman pemanduan ketika keadaan hujan dan panas. Selai itu tayar timsun ts692 antara tayar yang mileage pemanduanya tinggi.

Cumanya harga untuk sebiji tayar ini gak keras berbanding tayar yang seangkatannya. Tayar ini sesuai untuk yang mempunyai bajet yang lebih.


3. Michelin Pilot Street 2 (Cengkaman Hujan Dan Panas)Michelin Pilot Street 2 ini dapat memberikan cengkaman yang sangat baik pada permukaan kering dan basah. Selain itu prestasi ia juga dibuat untuk bertahan lama kerana medium compound dan dapat memberikan prestasi selekoh yang baik,


 4. Pirelli Diablo Rosso SportPirelli diablo rosso sport ni tak perlu nak diceritakan lagi kerana sangat terbukti dari segi kualiti dan ketahanan dimana tayar ini sangat terkenal di kalangan pengguna superbike.

Tayar pirelli diablo rosso sport ni sangat bagus untuk kegunaan harian samaada kering mahupun basah.5. Tayar Maxxis Diamond MA-3DAntara ke lima-lima tayar diatas maxxis diamond menang dari segi harga yang mampu milik dan kualiti yang bagus.

Tayar maxxis diamond mempunyai 2 kompaun iaitu medium dan soft compound.


Tags

Post a Comment

1Comments
  1. No.6 Tayar pirelli supercorsa, sesuai hujan dan panas.

    ReplyDelete
Post a Comment