Header Ads

KFC Sawadee Crunch 2019 : Harga dan Review


Hi Korang!

Tak sangka KFC lancarkan balik menu yang Iday pernah suka dulu iaitu Sawadee Crunch!


Iday biasanya tak fol
low sangat trend menu baru Mcd dan KFC ni. Sebab Iday memang selalu order menu sama, Ayam Goreng Original. Memang tak pernah bosan, asyik order benda sama. Biarla banyak menu baru yang muncul. 

Tapi Sawadee ni memang sedap bagi Iday. Kali terakhir KFC lancarkan menu ni ialah sekitar 2017. Uish lama tu, tahun 2019 baru dapat makan balik.


Harga Set KFC Spicy Sawadee Crunch

Ada 6 jenis set dan ini adalah harga-harga set tu :

Ini adalah harga kalau dekat KFC outlet taw, sebab kalau delivery memang berbeza.


Korang juga boleh cuba KFC Sawadee Crunch dari rumah, pejabat atau mana-mana pon melalui kfc delivery oleh KFC by Food Panda Malaysia. Memang cepat sampai, maximun 20 minit je waktu menunggu.

Harga memang sama je harga dengan KFC Delivery. Ini adalah harga delivery atau penghantaran ke rumah.


Korang boleh tengok video iday makan dan review di bawah :


Overall, Iday memang puas hati dengan menu baru KFC ni sampai harap sangat KFC dapat kekalkan menu ni.

Tapi awal-awal Iday cakap, pandangan orang berbeza. Kan nanti korang marah Iday pula sebab bila korang rasa tak sedap. Ikut selera masing-masing. Tapi ni review Iday :)

Apa yang best? Ayam dia memang 100% crunch, masa makan tu siap bunyi. Bahagian paling best adalah bahagian drumstick. Crunchy dekat luar tapi isi lembut dekat dalam. Ada rasa masam masin, SEDAP! Rasa tomyam? Takde pulak, tapi sedap. Memang berbaloi untuk cuba.

Order lagi? Yes, Iday memang akan order lagi, petang ni pon plan nak makan dekat KFC and order menu sama. Semalam pergi tapi dah habis. Huhuhu

Sesuai untuk kanak-kanak? Nak kata pedas, takde la pedas sangat. Maybe budak-budak 12 tahun boleh try. Kalau below tu, if diorang boleh tahan pedas sikit, tak jadi masalah.

Harga pon bagi Iday tidak terlalu mahal, lagipon ayam yang Iday dapat memang besar. So, korang boleh la cuba menu baru KFC Sawadee Crunch ni okay.

Kalau dah try, boleh tinggalkan komen di bawah pandangan korang tentang menu ni. Hehe


Okay tu je, bye!


Kalau berminat untuk baca artikel lain, boleh check "Related Post" atau cari dalam kotak "Search" dibawah ↓↓↓↓


2 comments:

  1. xtry lg menu ni..
    mcm nk try jgk je.. sedapnyee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cepat2 try, takut nanti dah stop pengeluaran. Last iday makan dulu tahun 2017 hahaha

      Delete